.

.


Το σύνθημα μας !!!












Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ & ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ / ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΔΥΝΑΜΗΣ

Η δύναμη του ανθρώπου συνήθως εγκλωβίζεται στα στενά πλαίσια της ''κοινής λογικής''.
Η πηγαία όμως γνώση του νου, ωθεί τον άνθρωπο στο να αναζητά πνευματικές διαδρομές βοήθειας, εργαλεία δύναμης, που κατά κάποιο τρόπο εκλογικεύονται, γιατί απλά βρίσκονται έξω από τον εαυτό του.
Αυτές οι διαδρομές αναζήτησης συχνά τον οδηγούν σε ανθρώπους, που γνωρίζουν ενεργειακές τεχνικές/εργαλεία δύναμης. 

Οι άνθρωποι αυτοί καλούνται να γίνουν βοηθοί και δάσκαλοι ταυτόχρονα.
Βοηθοί, γιατί ουσιαστικά προσφέρουν στον άνθρωπο από την δική τους δύναμη έχοντας σαν εργαλείο τους την ενεργειακή τεχνική.
Δάσκαλοι, γιατί εκπαιδεύουν τον άνθρωπο στην ανάδυση, αντίληψη και αποδοχή της πνευματικής του δύναμης, χωρίς να επιτρέπουν τη δημιουργία σχέσης εξάρτησης μεταξύ τους, ούτε την άσκοπη χρήση της δύναμης τους.

Γι' αυτούς τους ανθρώπους οι ενεργειακές τεχνικές/εργαλεία δύναμης, ουσιαστικά είναι το λειτουργικό μέσο, το ''όχημα'' επικέντρωσης, πνευματικής σύνδεσης και μεταφοράς δύναμης προς έναν άλλον άνθρωπο, τον αποδέκτη. 
Εργαλεία δύναμης μπορεί να είναι τα πάντα. Ένας κρύσταλλος, ένα αιθέριο έλαιο, μια μουσική συχνοτήτων εγκεφαλικών κυμάτων, μια ζωγραφιά αγγέλου με ένα θετικό μήνυμα, μέχρι ένα φαινομενικά ασήμαντο αλλά αγαπημένο προσωπικό αντικείμενο.
Κι αυτό συμβαίνει για δύο βασικούς λόγους: γιατί τα πάντα έχουν ενέργεια, αλλά κυρίως, γιατί ο άνθρωπος έχει την ανάγκη να τοποθετεί την δύναμη του νου του, σε κάτι που αντιλαμβάνεται με τις 5 αισθήσεις του, για να μπορέσει να την εισπράξει. Λειτουργεί σαν αποστολέας και αποδέκτης δύναμης ταυτόχρονα.
Οι τεχνικές/εργαλεία δύναμης, προσφέρουν εξαιρετική βοήθεια, αρκεί ο άνθρωπος/αναζητητής των πνευματικών διαδρομών βοήθειας, να συνειδητοποιήσει ένα βασικό σημείο:
Να μην έλκεται και γοητεύεται απλά από ''τελετουργικές'' διαδικασίες, από τεχνικές και από ''περιβλήματα'' ιδεών, διδασκαλιών και ανθρώπων, αλλά να τα μετουσιώνει σε τρόπο σκέψης, αντίληψης, δράσης και ζωής.
Καμία τεχνική, κανένα εργαλείο δύναμης δεν μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά, αν ο άνθρωπος που θα λειτουργήσει σαν αγωγός και αποστολέας δεν επενδύσει σ' αυτά την αγάπη και τη δύναμη του νου του και αν ο αποδέκτης για κάποιο λόγο, αρνείται να εισπράξει και να διαχειριστεί έξυπνα αυτή την βοήθεια. 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου