.

.


Το σύνθημα μας !!!












ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ / ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ /
ΝΟΥΣ / ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ / ΛΟΓΙΚΗ

Συλλογικό υποσυνείδητο, είναι μια βάση δεδομένων που χρειάστηκε αιώνες για να συγκροτηθεί, αλλά συνοδεύει πλέον την ανθρώπινη ύπαρξη (Καρλ Γιούνγκ).
Στο υποσυνείδητο του ανθρώπου υπάρχει ένα σύνολο πληροφοριών και αρχέτυπων γνώσεων, που είναι η ουσιαστική πηγή τροφοδοσίας της δύναμης του νου.
Ο νους του ανθρώπου δημιουργεί τις σκέψεις και οι σκέψεις, τα συναισθήματα. Σταθερή ακολουθία. 
Προηγείται η αντίληψη του νου. Μετά ακολουθούν οι σκέψεις, που προσπαθούν να ερμηνεύσουν αυτή την αντίληψη και να αποφασίσουν για τα συναισθήματα.

Τα συναισθήματα του ανθρώπου, δεν καθορίζονται από τις πράξεις ή τα γεγονότα, αλλά από τον τρόπο που αντιλαμβάνεται ο καθένας τις πράξεις  και τα γεγονότα.
 

Η δύναμη του νου επεκτείνεται πολύ πιο πέρα από αυτό που καθιερώθηκε σαν ''λογική'', έννοια απόλυτα παρερμηνευμένη από την ουσιαστική της σημασία: ικανότητα δημιουργίας σκέψεων.
Η ''λογική'' δεν είναι παρά μία παράμετρος στεγανών πεποιθήσεων,  που εγκαθίστανται σταδιακά στο νου από το οικογενειακό περιβάλλον, το εκπαιδευτικό και θρησκευτικό σύστημα και γενικότερα από το κοινωνικό κατεστημένο της κάθε εποχής. 

Στεγανές πεποιθήσεις, όπως καταγωγή, θρησκεία, κοινωνική και επαγγελματική θέση, εξωτερική εμφάνιση και χρήμα, είναι απλά ετικέτες και ψευδαισθήσεις δύναμης που μόνο φόβους, τάσεις και ανάγκες ελέγχου και εξουσίας, αντιπαλότητες και μπλοκαρίσματα δημιουργούν στον άνθρωπο και στην εξέλιξη του σε κάθε τομέα της ζωής του και των σχέσεων του. Αν ο κάθε άνθρωπος σκεφτεί να δει κάποια στιγμή τον εαυτό του και τους άλλους αφαιρώντας κάθε ετικέτα, τότε εύκολα θα διαπιστώσει, ότι η μόνη ουσιαστική δύναμη που κατέχει, είναι η προσωπική του δύναμη, δηλαδή η δύναμη του νου του. Τότε θα αρχίσει να απελευθερώνεται από τους φόβους, τους δυνάστες της ζωής του.
Ο άνθρωπος, στην προσπάθεια αναζήτησης απαντήσεων και δρομολόγησης της ζωής του, συνήθως παγιδεύεται μέσα στην παράμετρο της ''λογικής'' και αγνοεί την ευρύτητα και το μεγαλείο της δύναμης του νου του.
Για δύο κυρίως λόγους αυτή η ιδιαίτερη δύναμη του νου έχει ονομαστεί διαίσθηση. Επειδή έχει συνδυαστεί με την έννοια της πληροφορίας και επειδή δεν μπορεί να ερμηνευτεί με την ''λογική''. Ουσιαστικά πρόκειται για δύναμη άντλησης γνώσεων και πληροφοριών από το υποσυνείδητο και το συλλογικό υποσυνείδητο, με το οποίο όλοι οι άνθρωποι έχουν σύνδεση.
Το αποδεικνύει η ιστορία του ανθρώπου στη γη. Γυρίστε λίγο πίσω και σκεφτείτε. Την ίδια χρονική εποχή, ταυτόχρονη άνθιση πολιτισμού και επιστημών (χωρίς να διαθέτουν καν τα σημερινά μέσα) σε λαούς της αρχαιότητας. Την εποχή της αναγέννησης. Την εποχή των μεγάλων ανακαλύψεων σε ιατρικό και τεχνικό επίπεδο. 
Η πόλωση μεταξύ της παραμέτρου της ''λογικής'' (τα εκάστοτε γήινα στεγανά κουτάκια) και της δύναμης του νου, συχνά προκαλεί πόνο στον άνθρωπο, καθώς καταπιέζεται η δύναμη του νου, επειδή δεν έχει την αποδοχή και την επιβεβαίωση από την ομαδοποιημένη πια ''κοινή λογική''.
"Κοινή λογική είναι η συλλογή προκαταλήψεων. Το μόνο πραγματικά αξιόλογο πράγμα είναι η διαίσθηση" Άλμπερτ Αϊνστάιν.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου